top of page
  • Writer's pictureMighty Finland

Taktisia retkiruokia!

Updated: Jul 17, 2023


Tactical Foocpack outdoor food in a forest

Retkiruoat on monelle reserviläiselle ja sotilaalle tuttuja harjoituksista ja muilta luontoreissuilta, joissa huolto on taistelijan omalla vastuulla. Ja sillon maistuvat ruoat on kultaakin kalliimpaa!


Pari vuotta sitten markkinoille tulleet Tactical Foodpack -retkiruoat on herättäneet syystäkin kovasti kiinnostusta. Valikoima on laaja ja erityisesti snäcksiosastolla löytyy mielenkiintoisia vaihtoehtoja klassisille suklaapatukoille! Ollaan päästy niitä nyt tässä testailemaan, niin tutustutaas näihin vähän lähemmin. Todetaan heti tähän alkuun, että tää postaus sisältää affilinkin, jota käyttämällä sä saat alennusta Tactical Foodpackin tuotteista niiden nettisivuilla, ja me pieni siivu tuotteen hinnasta. Koodilla MIGHTYFIN10 saat tässä osoitteessa 10% alennuksen!


Tactical Foodpack on virolainen lafka, ja sen perusti entiset Viron erikoisjoukkojen operaattorit. Joten referenssit, tai ainakin kiinnostus kunnolla tehtyä retkiruokaa kohtaan lienee kunnossa! Safkathan on klassisia retkiruokia, eli lisää vain vesi pussiin ja hotkismaiskis ääntä kohti, äänikuri toki huomioiden.


Freeze. Dried. Balls. Kuulit oikein.

Tactical Foocpack outdoor food in a forest


Aloitetaan jälkiruoasta ja välipaloista!

Mehän ollaan kaikki aikuisia, joten saadaan aloittaa jälkiruoista! Tekninen termi lienee "välipala", mutta laitetaan siihen alle kaikki semmonen, mikä liehittelee meidän makeita makunystyröitä!


Freeze. Dried. Balls. Kuulit oikein. Hämmentävä nimi kätkee taakseen mielenkiintoisen välipalan. Tacticalin oma esittelyteksti sanoo näin: "Nämä keksipallot ovat hyvä muisto lapsuudesta. Muistatko, kuinka sekoitit murskatut keksit, sokerin, kaakaon ja sulatetun voin, pyörittelit niistä pieniä palloja ja laitoit ne jääkaappiin lepäämään."


En voi myöntää muistavani tällaista, mutta varmasti joku näin on tehnyt. Ja tämä Tacticalin versio on erittäin mielenkiintoinen versiointi. Pakastekuivaus vie ehkä parhaan mehukkuuden tuotteesta, mutta käytännössä kyseessä on suklaisia keksejä, balls... pallon muodossa. Toimii!


Eli siis: Pakastekuivatut suklaakeksipallot. Yhdessä pakkauksessa on kahdeksan palleroista. Ja pakkaus säilyy neljä vuotta, eli kiire ei oo näitä syömään!


Food snacks for military and outdoors
Freeze Dried Balls välipa... siis dumppitaskussa!

Toinen mielenkiintoinen välipala ovat erilaiset shaket (sheikit? Ei... ne on eri juttu). Tacticalin juomaosastolta löytyy sekä energiajuomia että ns coresheikkejä, joista jälkimmäiset on proteiinipitoisia juomia.


Näiden smoothieita muistuttavien juomien etu on se, että nää on nopeita ja helppoja käyttää, eikä hajoa reppuun, niinkuin mehukeittopakkaukset. Puikulaiseen pakettiin lisätään vesi, sekoitetaan ja juodaan. Ja toimii! Toimii sekä välipalana, että kevyenä aamiaisena. Maku oli mukavan raikas, ja juoma oikeesti täytti vatsaa ja autto jaksamaan. Näitä lähtee seuraavalle reissulle mukaan!


Nature hiking trail with smoothie pouch
Core Shaket on nopeita, helppoja ja maukkaita välipaloja!

Näiden lisäksi Tacticalilta oli näemmä ilmestynyt uusia snäcksejä, joita ei vielä olla päästy testaamaan. Löytyy paitsi Beef Jerkyä, niin myös juustoa, mikä mua kiehtoo valtavasti! Freeze Dried Gouda ja Cheddar Snacks menee kyllä testiin!


Kovat kaverithan vetää omaa soppatykkiä mukanaan, jolla sotilaspalvelija tekee aamuisin maistuvan puuron täynnä äidin rakkautta, mut suurin osa meistä ei oo erityisen kovia kavereita.

Päivän tärkein safka

Aina ei pääse nauttimaan valtion puurosta, aamuteestä ja vaaleesta leivästä. Sillon tartteis olla aamupalat omasta takaa. Kovat kaverithan vetää omaa soppatykkiä mukanaan, jolla sotilaspalvelija tekee aamuisin maistuvan puuron täynnä äidin rakkautta, mut suurin osa meistä ei oo erityisen kovia kavereita.


Tacticalilta löytyy aamupaloja parissa eri muodossa ja maussa: mysliä löytyy suklaana ja mansikkana, riisipuuro vadelmalla, omenapuuro sekä välimeren aamiainen. Kaikki oikein toimivia! Mysleihin lisätään kylmää vettä ja puuroihin lämmintä vettä.


Pakkaukset painaa sen 125 grammaa ja sisältää 300-500 kaloria. Sillä lähtee päivä käyntiin!


Kyllä, tykkään suklaasta. Siksi ei liene ihme, että suklaamysli putos talvisella hiihtovaelluksena aamuisin aika kivasti! Ajattelin jopa, että seuraavalla reissulla varaan jokusen näistä aamupaloista lounaaksi, ihan vaan sekoittaakseni makupalettia!


Tactical Foocpack outdoor food in a forest

Koodilla MIGHTYFIN10 saat 10% alennuksen tuotteista täältä!


Pääruoat

Okei okei, puhutaan siitä oikeasta ruoasta. Makuvaihtoehtoja on melkosen paljon, mikä on aika kiva! Kuudentoista eri safkan joukosta erityismaininnan saa perunamuusi pekonilla, tonnikalapasta ja marokkolainen linssipata. Makoisia safkoja!


Muistelen lämmöllä maaliskuisen talvivaelluksen iltaista safkahetkeä, kun pakkasesta ja hiihdosta suhteellisen väsyneenä tujotin tyhjä katse silmissä eteeni ja vedin pekoniperunamuusin kitusiini. Tykkäsin kovasti! Siitä tuli sellainen lohturuoka, että säästelin muita saman maun safkoja niihin hetkiin, kun meinas ynnykkä iskeä.


Minua hiukan kiehtoo nämä keitot. Kaikki, missä on fetaa, on yleensä hyvää, mut näitä en ole vielä päässyt testaamaan. Ehkä pian!


Koodilla MIGHTYFIN10 saat 10% alennuksen tuotteista täältä!
Kotivara, kotivara, kotivara!

Mitä ne äijät nyt taas siitä kotivarasta selittää? No sitä vaan, jotta Tacticalilla löytyy valmiita pakkauksia kattamaan pidemmän ajan joko harjoituksessa, vaelluksella tai odottamaan kotona pahaa päivää.


Jos esimerkiksi mietit, että miten hoidat ruokahuollon jonkinsorttisessa kriisissä, niin tsekkaa tämä SOS-pakkaus tai Weekpack Alpha. Näissä on viikon safkat yhdelle, joko lihalla tai ilman. Ja mikä tärkeintä, voit valita että otatko sen muoviämpärillä vai ilman! Siis ruokaa JA muoviämpäri. Mitä muuta voi ihminen haluta?


Lyhyemmille reissuille löytyy erilaisia komboja, kuten Sixpack-setit. Niissä on parille päivälle tarpeelliset safkat, mikä helpottaa omien suunnitelmien tekemisiä!


Näillä ratkaiset ruokahuoltoon liittyviä kysymyksiä helposti!


Oletko itse päässyt testaamaan näitä retkiruokia? Mitä oot tykänny? Jos et, niin pistä testiin!


Koodilla MIGHTYFIN10 saat tässä osoitteessa 10% alennuksen!


296 views

Comments


bottom of page